Alternatív szülés > Szülés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Alternatív szülés > 8 weboldal. Kategória leírása: Alternatív szülési lehetőségek, módszerek, irányzatok.
Szponzorált linkek
Alternatal Alapítvány
http://www.alternatal.hu/

Az Alternatal Alapítvány egy lehetséges utat hirdet a szabad és az öntörvényű szüléshez, Létrehozója Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és pszihológus.

Alternatal Alapítvány
Terhesgondozás, alternatív szülés
http://www.laszloadam.hu/index.php?id=11

Az otthonos szülés körülményeinek, valamint a kórházi háttér nyújtotta szakmai biztonságnak az egyidejű elérésére egy lehetőség kínálkozik: kórházi feltételek között megteremteni a családbarát, otthonos, meleg hangulatú szülés körülményeit. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályának nemrégiben átadott szülőszobája ilyen létesítmény, ami az otthon melegét varázsolja az intézet falai közé. Négy darab szeparált szülőszoba áll a vajúdó és családja rendelkezésre, a falakat pasztellszínű tapéta borítja, a berendezésük barátságos, otthonos, a szülőágyak mellett kényelmes franciaágy, szülőszék, bordásfal, kapaszkodókötél jelenti a függőleges, ill. ülő helyzetben történő ún. alternatív szülési lehetőségeket. A vajúdás kényelmetlenségeit relaxáló hatású kényelmes fürdőkád csökkenti.

Terhesgondozás, alternatív szülés
Alternatív választások
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20080905/hogyan_szuljek_-_alternativ_valasztasok

Mindannyiunk célja, hogy a szülés ne szorongást okozó, lelki traumákkal járó élmény legyen, hanem a biztonság érzésével várt ünnepi esemény. Ahol az anya nem a megfélemlített páciens szerepében van, hanem aktív résztvevő. Főszereplő. Elgondolkodtató kérdés, hogy mit jelent az alternatív szülés. Választást, hogy otthon vagy kórházban? Vagy a szülési módok, pózok, lehetőségek jelentik az alternatívát?

Alternatív választások
Jászberény - Bio-Szerviz Biofizikai orvosi rendelő
http://www.bioszerviz.hu/

Rendelőnkben hivatalosan elismert természetes módszerekkel gyógyítjuk betegeinket. Dr. Ördög János szülész-nőgyógyász, orvos-természetgyógyász és Dr. Ördögné Vecsei Katalin szakaszisztens, természetgyógyász. Nevünkhöz fűződik az ún. „BIO-BÉBI” program bevezetése, ami egy újszerű felkészülés a fogamzásra és amellyel kedvezően befolyásolhatók a meddőség, a vetélések, a szövődményes terhességek, megkönnyíthető a szülés, és egészségesebb utódok születhetnek általa.

Jászberény - Bio-Szerviz Biofizikai orvosi rendelő
Mitől alternatív az alternatív?
http://www.medifitt.hu/1alter.html

Napjainkban kismamáink körében egyre divatosabb fogalom az alternatív szülés, a baba-barát vagy baba-mama barát kórház. De valójában mit jelent ez számukra, mit várnak a hagyományostól eltérő módozatoktól és mit tartunk mi doktorok alternatívnak?

Mitől alternatív az alternatív?
Mindannyian a víz gyermekei vagyunk
http://www.anyaleszek.hu/mindannyian-a-viz-gyermekei-vagyunk--cikk

Mindannyian a víz gyermekei vagyunk – állítja dr. Michel Odent, nemzetközi hírű szülésspecialista, aki a franciaországi Pithiviers-i Korházban elsőként vezetette be a vízben vajúdás és szülés lehetőségét. A nők többsége kihasználja ilyenkor a víz fájdalomcsillapító hatását, de akkor sincs probléma, ha a baba a víz alatt jön a világra, szervezete ugyanis tökéletesen alkalmazkodik a körülményekhez. Doktor Odent kezdeményezése óta a lehetőség számos országban elterjedt és bekerült az alternatív módok sorába.

Mindannyian a víz gyermekei vagyunk
Otthonszülés a kórházban
http://www.babaszoba.hu/articles/Otthonszules_a_korhazban?aid=20081120184739

Néhány évvel ezelőtt az alternatív szülés megfogalmazás jórészt azt jelentette, ha a kismama otthon szerette volna világra hozni a gyermekét. Az idő azonban felülírta ezt a fogalmat is, ma már az is alternatív kategóriába tartozik, ha valaki úgy dönt: szülőágyon szeretne vajúdni és szülni, s nem mozdul onnan egy tapodtat sem addig, míg fel nem sír a baba. - Ma már úgy fogalmazunk: alternatív szülés minden olyan cselekvés, amely a szülő nő igényeit a lehető legtökéletesebben kielégíti - mondja a professzor.

Otthonszülés a kórházban
Mi lenne, ha vízben szülnék?
http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=242

Tizenhárom évvel ezelőtt a budapesti Szent István Kórház szülészei osztályán állították fel az első szülőkádat, amely nemcsak a vízben szülés idejére, de a vajúdás teljes időtartama alatt rendelkezésére áll a kismamáknak. Azóta több százan választották ezt a szülési módszert, ami egyszerre nyújtja a könnyebb testérzést, a relaxációt és nem utolsósorban a kisebb fájdalomérzetet. Nyugat- Európában azokon a klinikákon, ahol lehetőség van erre a módszerre, az ott szülő nők húsz százaléka választja ezt a módszert. Angliában például - ha valaki az otthonszülés mellett dönt - a kórháztól bérelhető, steril kádat még házhoz is szállítják.

Mi lenne, ha vízben szülnék?
Hirdetések
Oldal leírása
szules.wyw.hu: Szülés katalógus - természetes szülés, otthonszülés, koraszülés, ikerszülés, vajúdás, gátmetszés, császármetszés. Baba, szoptatás, videók, szülész, nőgyógyász, szülés utáni depresszió, kórházak.
Gyűjteményünkben 234 válogatott szülés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 29605