Könyvajánló, filmajánló > Szülés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Könyvajánló, filmajánló > 10 weboldal. Kategória leírása: Szüléssel kapcsolatos könyvek, filmek, oktatófilmek.
Szponzorált linkek
A szülészet-nőgyógyászat tankönyve
http://www.papp-szuleszet.hu/

A könyv szerkesztője Dr. Papp Zoltán (Mezőkövesd, 1942), az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának igazgató professzora, szülész-nőgyógyász, humángenetikus, egészségügyi menedzser.

A szülészet-nőgyógyászat tankönyve
Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig
http://www.imix.hu/

Mi történik odabent? Ez a kérdés foglalkoztat minden kismamát kilenc hosszú hónapon keresztül. Manapság már valamivel könnyebb a válasz, mint régen, hiszen a pocaklakót az ultrahang felvételen megszemlélheti a mama, ám a fejlődésének, gyarapodásának aprólékos fázisait csak könyvek leírásából tudta követni. Eddig. Mérföldkő az anya és a magzat kapcsolatában ez a könyv: a kismama 9 hónapon át folyamatosan, napról napra nyomon követheti a baba fejlődését egészen a világrajövetelig, megtudhatja, mi is történik éppen a terhessége adott napján.

Csodálatos utazás a fogantatástól a születésig
Michel Odent: Császármetszés
http://www.lelekbenotthon.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=97

Manapság, a világ számos vidékén, négyből legalább egy gyermek császármetszéssel születik. Meglepő módon mégis ez az első könyv, amely sorra veszi a császármetszéssel kapcsolatos kulcsfontosságú kérdéseket. Dr. Michel Odent, aki fél évszázada vesz részt a császármetszés történetének alakulásában, rövid és hosszútávú következményeinek követésében, rávilágít arra, hogy a császármetszés nem csupán szülészeti, hanem az emberiség jövőjét alapjaiban érintő probléma is.

Michel Odent: Császármetszés
Marie F. Mongan: Szülés, ahol én irányítok!
http://www.libri.hu/konyv/szules-ahol-en-iranyitok.html

A gyermek születése nem félelmetes esemény, hanem az élet legtermészetesebb csodája. Marie F. Mongan, a hipno-szülés módszerének megalkotója gyakorlati tanácsadójában eloszlatja a fájdalommal kapcsolatos mítoszt, amit eddig a szülés szükséges velejárójaként fogadtunk el. Bebizonyítja, hogyha leküzdjük a félelmet, mely izmainkat görcsben, testünket mereven tartja, akkor gyöngéd szülésben lesz részünk. A könyvben bemutatott hipno-szülés program a természetes, beavatkozástól mentes szülést támogatja.

Marie F. Mongan: Szülés, ahol én irányítok!
Szülőképző Filmsorozat
http://www.szulokepzo.hu/?modul=szules_dvd

Parentis Szülőképző Filmsorozat: Szülés DVD. A „Szülés” című 91 perces film 20 fejezetben készíti fel az érdeklődőket, és a leendő szülőket a szülésre. Többek között arra, hogy mikor kell elindulni a kórházba, és mit vigyen magával a kismama. Megismerhetik a szülés tágulási, kitolási, lepényi és lepény utáni szakaszait, és vizsgálatait. Ezek megértését nem csak a filmfelvételek, de grafikai illusztrációk és 3 dimenziós számítógépes animáció is segíti. Nem csak a hagyományos, de az alternatív vajúdási, és szülési helyzeteket is bemutatjuk. Hallhatnak a különböző fájdalomcsillapítási módszerekről, a szülészorvos, és a szülésznő, azaz a bába szerepéről, valamint a császármetszésről. Megtudhatják, mi történik a szülés után közvetlenül, beleértve az első szoptatást is. És megismerkedhetnek egy újszülött osztállyal is.

Szülőképző Filmsorozat
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában
http://www.libri.hu/konyv/a-szules-arnyekaban.html

Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? A szülést követő boldogtalanságot gyakran a depresszióval azonosítják, és hormonzavar, az anyaság kezdetére jellemző szociális nyomás vagy kisgyermekkori élmények hatásának tulajdonítják. Az anyák azonban valójában gyakran nem depressziót, hanem aggodalmat, szorongást éreznek. A poszt-traumás stressz szindróma normális reakció, ha fenyegető helyzetet kényszerülünk elviselni anélkül, hogy alakulását befolyásolhatnánk.

Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában
Áldatlan állapotban - DVD
http://www.mozi-dvd.hu/cikk3222.html

Amerikai, romantikus, családi, vígjáték, Hugh Grant, Julianne Moore, Joan Cusack, Jeff Goldblum, Robin Williams szereplésével. Samnek megvan mindene, ami szem-szájnak ingere: csodás barátnő, pompás állás és egy tűzpiros csodaautó. Ám az életben semmi sem lehet tökéletes. Akkor csap be a legnagyobb ménkű, amikor a legderültebb az ég! Gyereke lesz! A kismama ujjong, Sam szeretne világgá menni. És még a cimborái is arra bíztatják, meneküljön, amerre lát. De ő mostanában csak baba-felszerelési boltokat lát, amerre néz. Mindehhez már csak egy őrült orosz nőgyógyászra van szükség, aki korábban elsősorban majmokkal foglalkozott. Az idő fogy, Samnek egyre sietősebb: 9 hónap alatt be kell hogy nőjön a feje lágya, és végre igazi felnőtté kell válnia. Brrrr!

Áldatlan állapotban - DVD
szülés.hu - Könyv és videó
http://www.szules.hu/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog& ...

Ina May Gaskin: Spirituális bábaság, Marsden Wagner: Amerikából jöttem, mesterségem címere sz(ülész)-n(őgyógyász). Könyv a változásért, Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol...

szülés.hu - Könyv és videó
Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
http://www.jaffa.hu/?c=2&p=1&a=558

A könyvnek és szerzőjének filozófiája, hogy egy kisgyermek világrajövetele nem betegség – nem biztos tehát, hogy kórházban kell megtörténnie… Rengeteg hiteles történet, tapasztalat és tudás a kórházon kívüli szüléssel kapcsolatban!

Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez
Szülés és születés - Lélektanon innen és túl
http://www.konyv-konyvek.hu/szules_es_szuletes_lelektanon_innen_es_tul

A könyv rendkívül sokszínűen mutatja be a várandósság és szülés során végbemenő változásokat. Nagy figyelmet szentel a várandós anyában zajló lelki folyamatoknak, az anya és a magzat között épülő kapcsolat alakulásának. Az anya mellett foglalkozik az apa szerepével, lehetséges és vállalt közreműködésével, élményeivel.

Szülés és születés - Lélektanon innen és túl
Hirdetések
Oldal leírása
szules.wyw.hu: Szülés katalógus - természetes szülés, otthonszülés, koraszülés, ikerszülés, vajúdás, gátmetszés, császármetszés. Baba, szoptatás, videók, szülész, nőgyógyász, szülés utáni depresszió, kórházak.
Gyűjteményünkben 234 válogatott szülés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 29605