Vajúdás és szülés > Szülés - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Vajúdás és szülés > 11 weboldal. Kategória leírása: Szülés megindulása, vajúdás, a szülés lefolyása, fájdalomcsillapítás, szülésterv.

szules.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szülés - Wikipédia
Szülés - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%BCl%C3%A9s

A szülés a magzat világrahozatala a terhesség végén. Megindulását a megrepedt magzatburokból elfolyó magzatvíz és/vagy a ritmikus méhösszehúzódások jelzik. Három szakaszban zajlik le: 1. tágulási szak: a méhszáj kinyílik, a méhnyak kitágul, kialakul a szülőcsatorna.; 2. kitolási szak: a magzat lassan, fokozatosan kijut a szülőcsatornából; 3. lepényi szak: a méhlepény megszületése. Farfekvéses szülés során a magzat lábával vagy farával előre születik meg. Harántfekvés esetén a méhszájat elzáró, rosszul tapadó méhlepény általában császármetszést tesz szükségessé.

hu.wikipedia.org
Köldökzsinór - Wikipédia
Köldökzsinór - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6ld%C3%B6kzsin%C3%B3r

A köldökzsinór (funiculus umbilicalis) hossztengelye körül többszörösen csavarodott, kiviselt terhességben kb. 50 cm hosszúságú, mutatóujj vastagságú, szürke színű, puha tapintatú magzati mellékrész, amely a méhlepény és az embrió ill. a magzat között teremt összeköttetést. A köldökzsinórban két verőér (köldökartériák) és egy visszér (köldökvéna) fut spirálisan, amelyeket rugalmas, vastag, zselés anyag ölel körül, az ún. Wharton-kocsonya, lényegében ez képezi a köldökzsinór anyagát.

hu.wikipedia.org
Mennyi ideig tart a szülés?
Mennyi ideig tart a szülés?
http://bebilap.hu/terhesseg/meddig_tart.htm

Kicsi a valószínűsége, hogy nem ismerjük fel a vajúdás kezdetét – a jelek szinte félreismerhetetlenek. Három főbb jelből tudhatjuk, hogy a vajúdás nemsokára megkezdődik, és ezek bármilyen sorrendben bekövetkezhetnek...

bebilap.hu
A szülés lefolyása
A szülés lefolyása
http://www.kzs.hu/eva/terhes/szules.htm

A szülés lefolyásában három szakaszt különítünk el. 1. tágulási szakasz: a szülőfájások megindulásától a méhszáj eltűnéséig tart. 2. kitolási szakasz: a méhszáj eltűnésétől a magzat megszületéséig tart. 3. lepényi szakasz: a magzat megszületésétől a lepény megszületéséig tartó időszak.

www.kzs.hu
Szülésfelkészítő tanfolyam CD sorozat
Szülésfelkészítő tanfolyam CD sorozat
http://szulesfelkeszitotanfolyam.hu/

Főorvosok, szakorvosok, szakemberek álltak össze azért, hogy elkészítsék ezt a páratlan tanfolyamot. - "Hogy a szülés neked is csodálatos élmény legyen…"

szulesfelkeszitotanfolyam.hu
Popsival előre
Popsival előre
http://www.nlcafe.hu/babazzunk/20020621/popsival_elore/

A mai magyarországi gyakorlatban a medencevégűen elhelyezkedő magzatok harminc-negyven százaléka születhet meg hüvelyi úton, s ez az arány évről évre csökken. Ha a magzat feje van elöl a szülésnél, alaposan kitágítja a szülőutakat, s a test többi része már könnyen megszületik. Faros szülésnél a fejnél jóval kisebb átmérőjű popsi halad át először a szülőcsatornán.

www.nlcafe.hu
Epidurális érzéstelenítés
Epidurális érzéstelenítés
http://www.vitaminsziget.com/cikk.php?id=1185

Előző cikkünkben bemutattuk a különböző érzéstelenítőket, de nem foglakoztunk részletesen a vajúdó nők körében népszerű epidurális érzéstelenítővel. Az érzéstelenítők teljesen megszüntetik a fájdalmat. Ha helyesen alkalmazzák őket, akkor sem a mamára, sem a magzatra nem károsak, és nem okoznak szövődményeket. Csak magasan képzett szakember adhatja be, és még gyakorlott orvosnál is előfordul, hogy a helyi érzéstelenítés nem hat tökéletesen a szülés folyamata alatt. Ha túl korán alkalmazzák, akkor lelassíthatja a szülés folyamatát...

www.vitaminsziget.com
A szülés megindulásának jelei
A szülés megindulásának jelei
http://mama-baba.freeweb.hu/szules.html

A nagyon gyakori kérdésre -"Honnan tudom majd, hogy megindult a szülés?"- nincs olyan egyértelmű válasz, ami mindenkire ráillene. Mégis, az itt felsorolt korai tünetek a segítségedre lehetnek abban, hogy felismerd, ha eljött az idő.

mama-baba.freeweb.hu
A vajúdásról
A vajúdásról
http://www.anyaleszek.hu/a-vajudasrol--cikk

Először is ne a tévében látható szülések lebegjenek a szemünk előtt: anyuka felül éjjel az ágyban, szól a párjának: "Drágám, itt az idő.". Ha esetleg nem szül meg útközben a taxiban, akkor a kórházban segítik pár perc alatt világra, hatalmas, rózsaszín, tiszta, begyógyult köldökű babáját...

www.anyaleszek.hu
Van önnek szülésterve?
Van önnek szülésterve?
http://www.netbaby.hu/Article.aspx?id=1780

A leendő anyukák számára az a legnehezebb kér-dés, hogy hol és hogyan keressenek olyan orvost, aki teljesíti kéréseiket, és melyik az a kórház, amelyben megtalálják az ehhez szükséges feltételeket. A megfelelő segítőtárs (szülészorvos, szülésznő, szülészeti intézmény stb.) kiválasztásában lényeges szempont, hogy határozott elképzelésünk legyen arról, milyen körülmények között szeretnénk szülni, és milyen lehetőségek közül választhatunk.

www.netbaby.hu
Fájdalomcsillapítás és szülés
Fájdalomcsillapítás és szülés
http://drimmun.com/szules/fajdalomcsillapitas-es-szules.html

A fájdalomcsillapítás a szülés során a kismamáknak nagy könnyebbséget okozhat, azonban számtalan káros következménye is lehet.

drimmun.com
Oldal leírása
szules.wyw.hu: Szülés katalógus - természetes szülés, otthonszülés, koraszülés, ikerszülés, vajúdás, gátmetszés, császármetszés. Baba, szoptatás, videók, szülész, nőgyógyász, szülés utáni depresszió, kórházak.
Gyűjteményünkben 234 válogatott szülés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 29755