Szoptatás > Szülés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szoptatás > 7 weboldal. Kategória leírása: Az újszülött szoptatása, szoptatási problémák, anyatej fontossága.
Szponzorált linkek
Szoptatás Portál
http://www.szoptatasportal.hu/

Portálunk célja, hogy átfogó, naprakész információkat nyújtson minden, a szoptatás területét érintő kérdésben szülők és szakemberek számára egyaránt.

Szoptatás Portál
Az újszülött etetése
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/eletmod/care/newborn/&article_id=41071

Valamilyen kép már a kórházi etetések alapján kialakul arról, hogy mennyit eszik a baba. Ennek ellenére célszerű otthon már az első szoptatásokat is mérlegen megmérni, hogy minél előbb látni lehessen, elegendő mennyiségű-e az anyatej, illetve megfelelő mennyiséget szopik-e az újszülött (a szoptatás előtt és után közben ne tegyék tisztába!- mért súly különbsége), és ezt jegyezzék fel egy füzetbe, amit a továbbiakban célszerű naponta folyamatosan írni úgy, hogy naponta külön oldalon vezetni a szopott mennyiségeket, majd a nap végén összesíteni a sorokat. Így jól áttekinthető, hogy mennyit szopik, illetve eszik az újszülött.

Az újszülött etetése
Az újszülött szoptatása
http://www.iboly.hu/faq_newborn.htm

Az időre született, egészséges csecsemő szopási ösztöne a megszületését követő 30-40 percben a legerősebb. Ha a kisbaba nem álmos a szülés alatt használt gyógyszerektől vagy az altatástól, akkor buzgón, erőteljesen fog szopizni. Érdemes kihasználni ezt az időszakot és mellre tenni a babát. Az édesanya melle ilyenkor még puha, nem feszül a belövellő tejtől, a kisbaba könnyen rá tud harapni a bimbóudvarra és hamar megtanulja a helyes szopási technikát. Mire néhány nap múlva belövell a tej, a csecsemő már ügyesen fog szopni.

Az újszülött szoptatása
Szoptatási problémák
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=85

Nehézségek a szoptatás első időszakában. Noha ebben az írásban főként a nehézségeket, problémákat, leggyakoribb kérdéseket gyűjtöttük csokorba, mégsem volna jó, ha az olvasottakat úgy értelmeznéd, hogy szoptatni szörnyen bonyolult és kockázatos. Éppen ellenkezőleg: szoptatni nagyon kényelmes, szórakoztató és szívet melengető! Abban szeretnénk segíteni neked, hogy a felmerülő problémákra mindig olyan megoldásokat találhass, amelyek összhangban vannak a természetes táplálással.

Szoptatási problémák
A szoptatás (laktációs időszak)
http://www.kzs.hu/eva/baba/szoptat.htm

Az újszülött számára a legideálisabb táplálék: az anya teje, mint ahogy pl.: a kisborjút sem kancatejjel, sem birkatejjel stb. tápláljuk, hanem a saját anyja tejével. Az anyatej mindazt a tápanyagot biztosítja a kisbaba számára, ami a fejlődéséhez nélkülözhetetlen. (Ritka esetekben előfordulnak un. szoptatási nehézségek, akadályok, az anya, vagy a baba részéről. Ilyenkor jöhet szóba a mesterséges táplálás).

A szoptatás (laktációs időszak)
Koraszülöttek szoptatása
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_problema2

Sok türelemmel és szeretettel a koraszülött kisbabát is megtaníthatjuk szopni. Ez néha meglepően könnyen megy, néha pedig nehéz és küzdelmes út vezet az anyamellig. - A Szoptatásért Magyar Egyesület.

Koraszülöttek szoptatása
Utolsó fájdalmak, első kortyok
http://www.babaszoba.hu/articles/Utolso_fajdalmak_elso_kortyok_A_lepenyi_sza ...

A szoptatás gyorsíthatja a szülést? Nem tévedés. Az újszülött első szopási próbálkozásai segítenek zökkenőmentessé tenni a szülés legutolsó lepényi szakaszát. Az első anyatej-cseppek cseppet sem elhanyagolhatók.

Utolsó fájdalmak, első kortyok
Hirdetések
Oldal leírása
szules.wyw.hu: Szülés katalógus - természetes szülés, otthonszülés, koraszülés, ikerszülés, vajúdás, gátmetszés, császármetszés. Baba, szoptatás, videók, szülész, nőgyógyász, szülés utáni depresszió, kórházak.
Gyűjteményünkben 234 válogatott szülés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 29612