Szülés régen > Szülés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szülés régen > 5 weboldal. Kategória leírása: Régi korok szülészeti módszerei, babonák, eszközök.
Szponzorált linkek
A középkorban
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20020103szules1.html

A középkori Európában az asszony barátokat és szomszédokat hívott, hogy segítsék őt szülés alatt és gondozzák a szülés utáni napokban. Ezeket az asszonyokat úgy emlegették, mint "az Úr Nővérei", - angolul God Sibs, vagy Sisters in God. A férfiak elhagyták a házat, a nők vették át az irányítást.

A középkorban
Az újkorban
http://www.origo.hu/tudomany/elet/20020103szules.html

A szülés csúcsélmény volt minden családban. Tekintélyes ünnepi eseményként tartották számon. Ennek főleg az asszonyok között volt nagy jelentősége, hiszen a szeretet, a barátság és a könyörületesség erejével fűzte össze a női közösséget, és erősítette a kapcsolatokat. A szülés szociális természete még hangsúlyosabb lett Észak-Amerikában a XVIII. és a XIX. század folyamán, amikor megindult a bevándorlás Európából.

Az újkorban
Régen és ma
http://www.anyaleszek.hu/szules-regen-es-ma--cikk

Nagy változáson ment keresztül a bábamesterség. A régi korok rosszhírű bábáit mára már egy felkészült, felelősségtudó egészségügyi személyzet váltotta fel. A szülés ne egy rossz élmény legyen, hanem egy új család kialakulásának boldog pillanata.

Régen és ma
Honfoglaló magyarok: Szülés
http://www.radnoti-vac.sulinet.hu/munkak/tori/elete.htm#2

Régen a terhes nőnek tilos volt minden olyan tevékenység, amely a másvilággal hozta összefüggésbe, pl. temetésen való részvétel...A szülés régen kivétel nélkül a földön történt, rendesen guggoló helyzetben a tűzhely közelében, a leterített szalmára.

Honfoglaló magyarok: Szülés
Nem kell, hogy az életet adja
http://www.hazipatika.com/articles/Nem_kell_hogy_az_eletet_adja?aid=19990708 ...

A múlt században még ismert volt az a szokás, hogy a gyermeket váró asszony a keresztelő ruhával együtt a saját halotti öltözékét is előkészítette. Akkoriban a bábák eszköztára bizony még elég szegényes volt. Elhúzódó szülés esetén járkáltatták az asszonyt, pálinkát itattak vele, dörgölték a hasát, a derekát, üvegbe fúvatták, ráolvastak vagy imádkoztak érte. A kézfertőtlenítés bevezetése előtt tehát általában biztonságosabb volt otthon, bába segítségével szülni, mivel ő ritkán találkozott fertőző forrással, és gyakorlatilag nem végzett hüvelyi vizsgálatot.

Nem kell, hogy az életet adja
Hirdetések
Oldal leírása
szules.wyw.hu: Szülés katalógus - természetes szülés, otthonszülés, koraszülés, ikerszülés, vajúdás, gátmetszés, császármetszés. Baba, szoptatás, videók, szülész, nőgyógyász, szülés utáni depresszió, kórházak.
Gyűjteményünkben 234 válogatott szülés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 29612