Szülés utáni depresszió > Szülés - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szülés utáni depresszió > 10 weboldal. Kategória leírása: Szülés utáni depresszió, Baby Blues, lehangoltság, feszültség, szorongás.
Szponzorált linkek
Gyermekágyi szomorúság | Vital.hu
http://www.vital.hu/themes/baba/depr_szules1.htm

A szülés utáni pszichés zavarokról kevés információ áll a leendő kismamák rendelkezésére, pedig a statisztikák szerint a frissen szült nők 50-80%-ánál, általában a szülést követő 3. 4. napon jelentkezik az ún. baby blues vagy más néven gyermekágyi szomorúság.

Gyermekágyi szomorúság | Vital.hu
Baby blues
http://www.babazo.hu/bebi/20060321baby.html

A néhány napig, esetleg hétig tartó lehangoltságot, rosszkedvet az angol szakirodalom "baby blues" néven emlegeti. Ez a levertség a kismamák 50-80 százalékát érinti. Jó esetben magától megszűnik...

Baby blues
Hangulati zavarok
http://www.bura.hu/article.jsp?id=10000097

A szülés utáni (postpartum) hangulati zavarok közül a leggyakoribb a szülés utáni valódi depresszió, mely a szülések 10-15 százalékában fordul elő. Sajnos sokszor nem ismerik fel, kimerültség, idegesség, lustaság álarcában húzódik-vonszolódik sokszor hónapokon át. Van, hogy a postpartum depresszió néhány nappal a szülés után megjelenik, de előfordulhat, hogy fokozatosan alakul csak ki. Gyakran 3-6 hónapig is eltart, de többnyire nem húzódik egy évnél tovább.

Hangulati zavarok
CaládiNet - Megelőzés
http://www.csaladinet.hu/hirek/csaladtervezes/terhesseg_szules/12183/a_szule ...

A legfontosabb kérdések, amelyekre figyelni kell a szülés utáni depresszió elkerülése érdekében: szülés utáni segítség, szoptatási tanácsadás, hogyan reagáljunk kisbabánk sírására, szakítsunk egymásra időt, pihenés...

CaládiNet - Megelőzés
Jó közérzet tréning
http://www.magzat.hu/jelentkezes_szulesutan.php

Lehangolt, feszült, gyakran sír vagy nem találja a helyét már egy ideje? Úgy érzi, nem tudja jól megoldani ezt a helyzetet a jelenleg rendelkezésére álló eszközökkel? Ez a tréning Önnek szól, ha problémái a szülés után kezdődtek és Ön jelenleg is otthon van gyermekével. A tréning pszichés megközelítésű gyakorlatokkal, feladatokkal, példákkal segíti Önt, hogy kilábaljon a szülés utáni lehangoltságból, "gyesbetegségből".

Jó közérzet tréning
Depresszió - Svájci recept
http://www.babaszoba.hu/articles/Szules_utani_depresszio_svajci_recept?aid=2 ...

A szülés utáni depresszió megelőzésére és kezelésére Svájcban 1998-ban alakult az első, pszichiátriai osztályoktól teljesen különálló intézmény, a Casa Florina. Az alapító és jelenlegi vezető, Monika Wohnlich személyes meggyőződésből küzdött a létrehozásért. Most 11 éves lánya születésekor maga is súlyos depresszión esett át, és miután sehol nem talált segítséget, megfogadta: ha valaha kikeveredik ebből a krízisből, mindent megtesz azért, hogy a hasonló helyzetű anyáknak legyen hova fordulniuk.

Depresszió - Svájci recept
Atelier pilates műhely a 3. kerületben, a Kolosy tértől 2 percre
http://www.pilatesmuhely.hu

Az Atelier Pilates Egészségműhely Budapesten, Óbuda szívében, a Kolosy tértől 2 percre várja önt. A Pilates edzésmódszer a folyamatos koncentrációnak köszönhetően megtanít a tudatos légzésre és mozgáskoordinációra. Torna közben a test központja, tehát a hasizmok és a gerincágyéki mély hátizmok 50-70%-os megfeszített állapotban vannak, ezáltal a törzs egésze, és főleg a gerincoszlop és a has erősödik. A Pilates kifejezetten ajánlott szülés utáni regenerációra. Óráinkon különös figyelmet fordítunk arra, hogy ön korának, fizikai erőnlétének, múltbéli sérüléseinek és életmódjából adódó egyéni sajátosságainak megfelelően sportoljon és érjen el eredményeket.

Atelier pilates műhely a 3. kerületben, a Kolosy tértől 2 percre
Szülés utáni depresszió
http://www.babazo.hu/szakertok/20070125szules.html

Rossz hangulat, lehangoltság, feszültség, szorongás, önértékelési zavarok - amennyiben ezek a tünetek szülés után jelentkeznek, baby blues, magyarul szülés utáni depresszió a leggyakoribb diagnózis. Pszichiáter szakértőnk egy olvasónk levelére válaszolt.

Szülés utáni depresszió
Szülés utáni depresszió kezelés
http://www.bezzegheva.hu/tunetek.html

Pszichiáterként segítek Önnek leküzdeni a szorongásos zavarokat, legyen szó akár szülés utáni depresszióról, pánikbetegségről, fóbiákról, vagy kényszerbetegségekről. Ezen tanácsadás mellett életvezetési tanácsadást is szívesen adok pácienseimnek. Keressen bizalommal és kérjen pszichiátriai időpont gyorsan, Andrássy úti magánrendelőmbe.

Szülés utáni depresszió kezelés
Kérje mediátor tanácsadó segítségét
http://www.mediatortanacsado.hu/

Sándor Piroska mediátor tanácsadó segítségével a párkapcsolati konfliktusok, gyerekszületés előtti és utáni krízisek, szorongások, válás, vagyonmegosztás problémái könnyebben leküzdhetők. Forduljon szakemberhez, aki megteremti a megbeszélés kereteit és hátterét, segít megoldást találni a problémákra.

Kérje mediátor tanácsadó segítségét
Hirdetések
Oldal leírása
szules.wyw.hu: Szülés katalógus - természetes szülés, otthonszülés, koraszülés, ikerszülés, vajúdás, gátmetszés, császármetszés. Baba, szoptatás, videók, szülész, nőgyógyász, szülés utáni depresszió, kórházak.
Gyűjteményünkben 234 válogatott szülés témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 234 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 29612